Surfivor

George leerde Surfivor kennen in zijn zoektocht naar herstel. Sportman als hij is voelde hij zich aangetrokken tot de filosofie die Surfivor uitdraagt.
⦁ Beweging – Vertrouwen – Mindset – Ademhaling – Fun

Zij bieden hulp bij PTSS
⦁ Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Het is een ziekte die enorm impact heeft op het leven van degene die eraan lijdt, maar ook op dat van het gezin, familie en vrienden. Sociale isolatie, depressies, paniekaanvallen, herbelevingen, agressie en zelfs (pogingen tot) zelfmoord. Onder veteranen en personeel van politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veel voorkomend probleem.

Surfivor is in 2019 opgericht uit pure noodzaak.
⦁ Ben, politieman met beroep gerelateerde PTSS, zat al een aantal jaar thuis. Geen enkele vorm van therapie die door de werkgever werd aangeboden, kon hem verder helpen.

⦁ Nadat hij op uitnodiging van een vriend mee was gaan surfen ervaarde hij een rust in zijn lijf die hij al lange tijd niet meer gevoeld had. Kort daarna zag hij op Netflix een documentaire over surftherapie voor oorlogsveteranen in Amerika. Wat bleek. Surfen is therapeutisch. En er bestaat een wetenschappelijk programma voor.

DE START VAN EEN STICHTING
⦁ Een programma volgen in Amerika was er voor Ben niet bij. Wat wel kon, was het programma naar Nederland halen. Met behulp van zijn vrouw en twee goede vrienden startte Ben een stichting om deze vorm van hulpverlening op te kunnen zetten. Want als het hem rust geeft, dan zal dat ook voor anderen gelden.

⦁ Door veel donaties kon in mei 2019 het eerste Surfivor programma van start op Texel, bij de surfschool van vriend Jelle. Inmiddels zijn er, mede door sponsoren en donateurs, op drie plaatsen in Nederland programma’s.

Het is mogelijk stichting Surfivor te helpen door te donoren of te sponsoren.

https://www.surfivor.nl

https://www.facebook.com/surfivorptss

https://www.instagram.com/surfivor_nl/